Levy Guernalec Gaelle – Amant cu voia soţului

2149În seara în care iese cu soţul ei într-un club eşanjist, Claire se va întâlni întâmplător cu un fost coleg de liceu. Este prilejul de a păşi într-o aventură mai puţin convenţională cu bărbatul viselor ei. Despre toţi ceilalţi băieţi pe care i-a cunoscut atunci, la 16 ani, Claire are o amintire cât se poate de vagă. Pe el însă nu l-a putut uita, fiind prima ei tentaţie senzuală, iubirea care, din punct de vedere erotic, nu s-a împlinit niciodată. Jurnalul ei de atunci păstrează consemnate fiecare clipă, fiecare privire, fiecare atingere. Ani de-a rândul, amintirea i-a fost un refugiu, o fantasmă prin care a evadat din ritmul cotidian. Reîntâlnirea de acum va da naştere unei poveşti cu final surprinzător.

«Îmi iubeam soţul, îmi plăcea să fac dragoste cu el, îmi plăceau cultura şi umanismul lui, simţul autoironic, gustul pentru lecturi, blândeţea lui, modul în care ştia să fie ca un tată auster şi ludic în acelaşi timp. Cu toate acestea, eram întinsă în patul acela, complet abandonată, fremătând sub mângâierile unui alt bărbat despre care nu ştiam mai nimic, de care mă izbisem într-o altă viaţă.»

O carte despre obsesia iubirii, descrisă într-un ton degajat şi plin de farmec. O poveste despre adolescenţă şi entuziasmul ce caracterizează această vârstă, despre ambivalenţa iubirii dintre adulţi şi despre festinul excesului erotic. Gaëlle Guernalec-Levy are 34 de ani şi este jurnalistă. Romanul de faţă este în curs de apariţie în mai multe limbi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *