Gabriela Bogasiu – Legea contenciosului administrativ

1Legea contenciosului administrativ, intrată în vigoare la începutul anului 2005 şi modificată substanţial în 2007, a mai suferit câteva intervenţii legislative, cea mai importantă fiind cea înfăptuită prin Legea nr. 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, şi a fost sancţionată de trei ori de Curtea Constituţională, prin decizii de admitere a unor excepţii de neconstituţionalitate.

La fel de important este impactul intrării în vigoare a noului Cod civil şi a noului Cod de procedură civilă, ale căror prevederi, chiar dacă nu toate sunt direct aplicabile în domeniul specializat al contenciosului administrativ, îşi pun amprenta asupra interpretării unor concepte cu care operează acesta.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *