Gabriel Boroi – Codul de procedură civila adnotat

UnknownAceastă a doua ediţie a Codului de procedură civilă adnotat se doreşte a fi una actualizată şi îmbogăţită.

Am luat în considerare modificările legislative apărute de la publicarea primei ediţii, inclusiv cele aduse prin Legea nr. 459/2006.

Am adăugat şi, după caz, comentat, 480 de hotărâri recente, pronunţate de diferite instanţe judecătoreşti, cu precădere de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar şi de Curtea Constituţională sau de Curtea Europeană a Drepturilor Omului. Am făcut noi trimiteri la doctrina relevantă şi am inclus extrase din legislaţia conexă, inclusiv din cea comunitară.

În ceea ce priveşte speţele rezumate, am rămas fideli intenţiei de a oferi cititorilor cât mai multe exemple, opinii diferite – acolo unde s-au identificat –, exprimând argumentat şi punctele noastre de vedere. De asemenea, şi de această dată am pus un accent deosebit pe ordonarea logică şi pe structurarea celor aproape 3000 de rezumate, acordând acestui aspect aceeaşi importanţă ca şi conţinutului, cu convingerea că o informare este cu atât mai preţuită, în zilele noastre, cu cât este mai rapidă.

Revizuind această ediţie, ne-am convins, o dată în plus, că o lucrare de acest gen nu poate fi niciodată perfectă, ci doar perfectibilă, dar credem că cei care o vor consulta vor găsi în ea nu un motiv de dezamăgire, ci un mijloc eficient de a-şi îmbunătăţi propriile performanţe.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *