Frédéric Beigbeder – Shitter’s Club

UnknownMarc Marronnier: un parizian uşuratic şi bogat, care lucrează în publicitate şi care îşi cheltuieşte cea mai mare parte din energie prin cluburi şi baruri. Întreaga acţiune a romanului se petrece în noaptea inaugurării clubului The Shitter’s (o satiră la adresa faimosului Les Bains Douche, acea discotecă mitica aproape, creată în anii ’80, pe locaţia unor foste bai comunale) la care sunt invitate tot soiul de celebrităţi ale lumii pariziene (vine chiar şi filosoful Jacques Derrida!).

Beţii, seducţii, uitări de sine: Marc se pierde în braţele unei femei frumoase care se va dovedi a fi…

„… La şaisprezece ani îmi doream să cuceresc lumea, să fiu un star rock, sau o vedetă de cinema, sau un mare scriitor, sau un preşedinte al republicii, sau să mor de tânăr. Însă la douăzeci şi şapte de ani, deja m-am resemnat: rockul e prea complicat, cinematografia prea închisă, marii scriitori prea morţi, republica prea coruptă şi, de acum, aş vrea să mor cât mai târziu cu putinţă.”

De acelaşi autor

Windows on the World

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *