Francoise Dolto – Când apare copilul. O psihanalistă dă sfaturi părinţilor

Când ni se naşte un copil suntem absorbiţi de întrebări de tipul: ce greutate are?, ce lungime are?, ce notă a primit la maternitate?, cum suge?, ce scaun are? etc., într-un cuvânt de fizicul bebeluşului. Foarte puţini părinţi sunt preocupaţi de sănătatea sa psihică, fiind convinşi că astfel de probleme apar doar mai târziu. Ei bine, lucrurile nu stau deloc aşa! Încă de la naştere copilul are nevoie de dragoste, siguranţă, bucurie şi, mai ales, de comunicare. Frustrarea acestor nevoi produce tulburări psihice care, rezolvate imediat, rămân fără urmări, în timp ce dacă sunt neglijate conduc la nevrozele şi chiar psihozele de mai târziu. Celebra pediatră şi psihanalistă Françoise Dolto ne aduce la cunoştinţă semnele acestor tulburări şi remediile adecvate.
Alcătuită din conferinţe ţinute la radio, prezenta carte se adresează unui public larg şi poate fi citită ca un îndreptar practic, organizat pe probleme, adică pe sărite, în funcţie de preocupări.

De acelaşi autor

Dificultatea de a trăi. Povestiri psihanalitice despre copii

Order Când apare copilul. O psihanalistă dă sfaturi părinţilor Preţ @ RON49,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *