Francois Mauriac – Therese Desqueyroux

1Premiul Nobel pentru Literatură, 1952

“profunda sa intuiţie spirituală şi pentru intensitatea artistică cu care a abordat în romanele sale drama existenţei umane”

Pentru a evita scandalul, Bernard, soţul Thérèsei Desqueyroux, o dezvinovăţeşte, la procesul unde aceasta e acuzată chiar de otrăvirea lui, dar apoi, la întoarcerea acasă, o închide în dormitorul ei, unde femeia va trăi doar cu vin şi cu ţigări. După un timp, o aduce la un dineu, iar silueta ei scheletică îi şochează pe invitaţi. Într-un lung monolog interior, Thérèse examinează motivele care au condus-o la tentativa de omor asupra lui Bernard. Thérèse e mândră de inteligenţa şi de înţelepciunea cu care se crede înzestrată, în timp ce soţul ei, departe de a încerca să o înţeleagă, foloseşte o strategie elaborată pentru a-i înfrânge voinţa.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *