Fowler Therese Anne – Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald

UnknownCând nechibzuita frumusețe din Sud Zelda Sayre îl întâlnește pe F. Scott Fitzgerald, la dans, la un country club din Montgomery, Alabama, în 1918, ea are șaptesprezece ani, iar el este un tânăr locotenent. Curând Zelda se îndrăgostește de el, deși Scott nu e bogat sau cunoscut, nici măcar nu e din Sud, și insistă, frizând absurdul, că scrisul său îi va aduce atât avere, cât și faimă.

Biznis. Despre România anilor nouăzeci

Când Scott își vinde primul roman unui editor, plină de speranță, Zelda se urcă în trenul de New York să se mărite cu el și apoi să înfrunte împreună orice le-o fi sortit. Acum, în zori de Jazz Age, urmează succesul și faima peste închipuire, care îi transformă pe Scott și pe Zelda în legende ale vremii lor. Fiecare loc în care ajung devine o scenă – New York City, Long Island, Hollywood, Paris, Riviera Franceză – unde amândoi se alătură sărbătorii continue a strălucitoarei Generații Pierdute, avându-i cap de afiș pe Ernest Hemingway, pe Sara și Gerald Murphy, pe Gertrude Stein.

Dealul cu vanilie și alte povestiri. Povestiri despre tragedia unor vieți

Totul pare nou și posibil, dar nici măcar petrecerile lui Jay Gatsby nu țin o veșnicie. Cine este de fapt Zelda, dincolo de soția unui scriitor faimos?

Order Z. Un roman despre Zelda Fitzgerald Preţ @ RON42,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *