Florina Ilis – Coborârea de pe cruce

UnknownRomanul nu are o tentă religioasă. Titlul lui se referă la un alt moment dilematic pe care îl trăieşte eroul cărţii. În această carte, am făcut o sinteza între mitul universal faustic şi mitul autohton al mesterului Manole. Este o sinteză, pentru că eroul cărţii este un creator, un pictor în care se întâlnesc cele doua tentaţii: tentaţia vieţii şi tentaţia creaţiei.

De acelaşi autor

Cruciada copiilor

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

3 Responsesto “Florina Ilis – Coborârea de pe cruce”

  1. Viorel Trandafir spune:

    Florina Ilis, cea mai bună autoare din „ţânăra gardă”, le-a pus la colţ pe coji de nucă pe-alde Ioana Bradea. Coborârea de pe cruce ARE o tentă religioasă. Der e mult mai mult decâtr atât. Motivul creatorului de geniu care se zbate între
    între viaţa omenească şi „chemare”…

  2. Viorel Trandafir spune:

    Comentariu duplicat? N-am mai scris niciodată despre Florina Ilis, scriu acum după ce am terminat de citit cartea Coborârea de pe cruce. Felicitări!

  3. cira gabriela spune:

    este o carte exceptionala!m-a impresionat atat tema romanului cat si felul in care este scris romanul…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *