Felix Nicolau – Fluturele curcan. Specii ameninţătoare

UnknownFluturele este o insectă din ordinul Lepidoptera, termen ce provine din termenii grecesti „lepis” (coajă) si „pteron” (aripă). Mai mult coajă decât miez. Acest ordin are aproximativ 165.000 de specii cunoscute care, în ciuda unei mari varietăţi de forme si culori, au o structură similară, mai toţi fiind înscrişi în uniunile scriitoriceşti de pretutindeni.

Printre azteci, fluturii sunt un simbol al sufletului sau ultima suflare a unui muribund. Un fluture care zboară printre flori reprezintă sufletul unui războinic căzut pe un câmp de luptă. Într-adevăr, războinicii se întorc pe pământ sub formă de colibri sau fluturi care, de data aceasta, se apucă imediat de scris şi nu mai suportă vederea armelor. Eventual sapa o mai tolerează, pentru a-i săpa pe cei care nu le laudă culorile, stilul şi fandoselile.
Curcanul, însă, este o pasăre de talie mare, originară din America, domesticită cu premii literare încă din timpul aztecilor. În timpul împerecherii în vederea formării găştilor literare, culoarea pielii capului şi gâtului devine albastru şi roşu aprins, masculul desfăşurând coada în formă de evantai. Femelele desfăşoară doar sunete guturale: glu-glu-glu! Şi recită cu gravitate ce le vine la îndemână, pe sub aripi. Specie hipersensibilă, curcanii pot să sufere atacuri de cord sau de panică. în timpul unor teste ale avioanelor U.S. Air Force s-a constatat decesul a mai multor curcani din zonă din cauza atacurilor cardiace. Remediul este aplicarea de laude şi aplauze în zonele tumefiate.
Fluturele-curcan este o specie încrucişată ce, paradoxal, nu tolerează fluturii şi curcanii pur-sânge. Există zvonuri că unele exemplare modificate genetic pot rezista fără să scrie chiar şi 6 luni. Timp în care clocesc citind pe rupte.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *