Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/mghilezan/web/bookiseala.ro/public_html/wp-includes/functions.php on line 270

Ewa Lipniacka – Ghidul xenofobului. Polonezii


Warning: number_format() expects parameter 1 to be double, string given in /home/mghilezan/web/bookiseala.ro/public_html/wp-includes/functions.php on line 270

Polonezii au fost întotdeauna priviţi ca fiind romantici incurabili – sintagma care de cele mai multe ori înseamnă mai degrabă “impulsivi uşor manevrabili”. Winston Churchill afirma la un moment dat: “ Puţine sunt virtuţile pe care polonezii nu le posedă şi la fel de puţine greşelile pe care nu le-au făcut vreodată.” Quentin Crisp a mers chiar mai departe, descriindu-i ca fiind “Nu o naţiune, ci nişte nebuni de legat.”
Nu este surprinzător faptul că principalele trăsături naţionale ale polonezilor sunt adaptabilitatea, darul improvizaţiei şi capacitatea de a scoate apă din piatra seacă. O bună bucătăreasă este aceea care poate găti o ciorbă delicioasă dintr-un cui ruginit. Vechile cărţi de bucate poloneze prezenau reţete de tipul “se iau douăsprezece ouă”, alături de altele care începeau cu “ce să folosiţi dacă nu aveţi”. Spre exemplu, “chec cu migdale dacă nu aveţi migdale” (folosiţi boabe de fasole măcinate şi aromă de migdale)”.

Order Ghidul xenofobului-Polonezii Preţ redus @ RON

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *