Eugen Ştefan Pecican – Econometria pentru… economişti. Econometrie. Teorie şi aplicaţii

Propun un pariu sui-generis celui interesat în parcurgerea paginilor acestei cărţi în care îl asigur că preţul plătit, plus un efort minim de a parcurge, cât de cât atent, cele scrise, va fi răsplătit cel puţin din următoarele puncte de vedere: cunoaşterea mai bună a relaţiilor existente între fenomenele şi evoluţiile impor­tante din economie, cuantificarea intensităţii unor astfel de relaţii, elaborarea de prognoze privind evoluţia unor importanţi indicatori microeconomici sau macro­economici, simularea de politici economice. Astfel de cunoştinţe pot atrage noto­rietatea în domeniul analizei şi prognozei economice, iar aplicate pot atrage câştiguri materiale serioase.

Toate acestea întrucât econometria urmăreşte depăşirea abordării pro­blemelor economice într-o manieră descriptivă prin argumente bazate pe ipoteze şi raţiuni nu întotdeauna realiste, depăşire care presupune apelul la rigoarea calculelor bazate pe date numerice, metode şi modele verificate.

Cartea este adresată economiştilor în general, economiştilor cu putere mai mică sau mai mare de decizie, în special, precum şi studenţilor în economie, întrucât nu există învăţământ economic universitar în lume (cu rare excepţii de neinvidiat în ce priveşte prestigiul) care să nu includă printre disciplinele obligatorii şi econometria.

Order Econometria pentru... economişti. Econometrie. Teorie şi aplicaţii Preţ @ RON40,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *