Eugen Ovidiu Chirovici – Comando pentru general

1De Alexandru Cristian

Din istoria politică a lumii fac parte și lucruri ascunse, mistere și trădări fascinante. Poate cineva să creadă că poți salva viața unui om apelând la organizații criminale…?

Alertă mare în Italia, generalul american Herbet Lee Clover este răpit de organizația teroristă Frontul Roșu. Un grup de tineri cu vederi neomarxiste și neogramsciene. Poliția din Italia îi cataloghează drept teroriști excentrici, fără o ideologie anume.  Motivul răpirii, generalului, este judecarea acestuia pentru crimele pe care le-a asăvărșit în Coreea și Vietnam.

 Marcello și Giacomo sunt doi dintre cei mai buni polițiști ai Italiei. Aceștia realizează că situația este critică chiar dramatică. În niciun caz nu mai trebuie să se repete tragedia cu Aldo Moro, prim-ministrul Italiei răpit și asasinat tot de o organizație  teroristă  de orientare neomarxistă. Este anunțat și colonelul D’ Amico șeful carabinierilor la Roma. Un om scund și îndesat,  dar puternic și hotărât ca un uragan. Este considerat cel mai puternic luptător anti-mafie.

Miza este uriașă iar pentru salvarea generalului CIA propune colaborarea cu onorabila societate Mafia. D’ Amico plin de indignare face o serie de cercetări asidue pentru a descoperi adresa unde este sechestrat generalul. În paralel CIA desfășoară o acțiune de mare risc în care implicați sunt și doi capo di tutti capi. Va reuși oare acțiunea energică a șefului carabinierilor sau acțiunea contracronometru a CIA?

După zile de sforțări un comando de 90 de secunde va lua cu asalt locul în care este ascuns generalul. Soarta aceastuia stă în măiestria  „căștilor de piele” unitatea de elită a carabinierilor.

Sfârșitul acestui roman este tragic prin adevărul revelat. Comando pentru general este un roman de acțiune ce efectiv te ține cu respirația la gură, iar pulsul îți crește energic exact ca într-un veritabil film de acțiune. Eugen Ovidiu Chirovici a scris un roman de acțiune   cu un mesaj profund asupra lumii în care trăim. Sub orice scuză invocată faptele fără judecată și reaua intenție nu trebuie să existe.

 

             Sub o rafală de gloanțe la Palermo într-un an oarecare un erou cade răpus…dintr-o clădire anume   o privire ascuțită zâmbește sinistru…

Scris de Cristian Alexandru

Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987 în Brăila. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Bucureşti, masterul de Securitate şi Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. A publicat volumele de poezii Versuri Ciobite la Editura Semne-Artemis-2011, Pietre și Inimi la Editura Epublisers-2015. A publicat cărți de politică internațională și geopolitică, printre care amintim monografia Între Elefant, Urs şi Dragon- Spre o nouă arhitectură globală, la Editura RAO-2014. Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale. A publicat peste 200 de recenzii literare. A publicat poezii și articole pe blogul personal AlexCristian.ro dar și blogul site-ului ziarului Adevărul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *