Eugen Burada – Roxelana şi Soliman

1Roxelana şi Soliman este ultimul roman ce poartă semnăturile Vintilă Corbul şi Eugen Burada şi încheie practic colaborarea de 29 de ani a celor doi autori.
Eugen Burada s-a născut în anul 1946, în Bucureşti. La 14 ani a început colaborarea cu Vintilă Corbul, pe care îl consideră părintele său spiritual. A absolvit Facultatea de energetică, în cadrul Institului Politehnic Bucureşti. Eugen Burada l-a cunoscut pe „maestru”, cum i se adresează cu respect şi acum, prin intermediul părinţilor, rude îndepărtate ale acestuia. Familia Burada a fost alături de Vintilă Corbul atât în perioada de suferinţă a Ioanei Corbul, cât şi după moartea acesteia. Completându-se foarte bine reciproc, cuplul Vintilă Corbul – Eugen Burada a marcat beletristica românească pentru mulţi ani, publicând titluri cu succes răsunător. Ani de zile au lucrat frenetic, zilnic, de la 8 dimineaţa până la ora 2 noaptea. Au fugit împreună în Franţa în 1979, unde au continuat să colaboreze mulţi ani şi au lansat titluri cu mare succes la public.
Eugen Burada nu a mai scris după despărţirea de Vintilă Corbul. Astăzi, conduce, în România, propria companie de construcţii şi are în lucru un roman în trei volume.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Eugen Burada – Roxelana şi Soliman”

  1. bondea raluca spune:

    roxelana si soliman o mai aveti in stoc?la ce pret?mult
    umesc anticipat

  2. Ilă Citilă spune:

    Din pacate nu mai este acest voum. Ila

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *