Eugen Burada – Calea ducesei. (Colecţia Adevărul)

Vintilă Corbul este stabilit de aproape 30 de ani în Franţa, într-un orăşel boem la graniţa grădinilor Versailles-ului. Chiar şi astăzi este cu sufletul alături de ara natală şi o promovează ori de câte ori are ocazia, iar opera sa abundă de dovezi de patriotism. Într-un interviu în ziarul Ziua declara: „Nu doresc să fac propagandă, însa nu trebuie să uităm că dacii şi romanii au fost punctul de plecare al latinităţii. M-a întrebat odată un francez de ce noi nu avem castele, iar eu i-am răspuns că nu aveam timp să construim castele, noi trebuia să luptăm să apărăm graniţele Europei.”
De asemenea, Vintilă Corbul are păreri foarte „personale” despre personajele istoriei care au trădat neamul românesc. Cu o francheţe remarcabilă orice discuţie despre Winston Churchill se transformă într-o stigmatizare a acestuia, cu argumente mai mult decât pertinente despre răul făcut poporului român. Aceste fapte nu se regăsesc în manualele de istorie deşi sunt adevăruri ale epocii respective, iar autorul este scandalizat de îndulcirea şi diplomaţia cu care aceste adevăruri istorice sunt şlefuite. În Ciuma Roşie, romanul la care lucrează Vintilă Corbul în prezent, prezentat în episoade în ziarul Adevărul, autorul îşi scrie opiniile despre Stalin, Putin, Churchill, Mitterand „personaje” care şi-au pus puternic amprenta asupra istoriei României.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *