Erin Arvedlund – Cel mai mare furt din istorie

1Cronica ascensiunii și a căderii lui Bernie Madoff este o relatare a unei afaceri din lumea finanțelor, prea frumoasă ca să fie adevărată, este povestea inedită a scandalului Madoff, spusă de unul dintre primii ziariști care și-au pus întrebări despre investițiile prea sigure și prea profitabile ale magnatului american.

În ciuda unor articole fulminante despre Bernard Madoff, care a pledat drept singur vinovat într-o fraudă de 65 de milioane de dolari desfașurată după schema Ponzi- echivalentul american al autohtonului Caritas- , cazul este încă înconjurat de mister. De ce (și când) și-a transformat el afacerea legală de broker într-o escrocherie de proporții? Cum a reușit să înșele atâta vreme nu doar oameni de rând, ci și investitori versați? Câți din anturajul său apropiat știau de această afacere veroasă? Pornind de la articolul său din Barron’s, în care se baza pe mai mult de o sută de interviuri cu cei implicați, Erin Arvedlund face un portret fascinant al drăguțului „Unchi Bernie”, retras și generos în acte de caritate, dar atât de venal, o descriere detaliată a imperiului său financiar și a celor care au fost prea creduli- sau prea cointeresați- ca să descopere frauda acestui maestru al minciunilor pe care lumea chiar vroia să le creadă.

Order Cel mai mare furt din istorie Preţ @ RON19,90

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *