Erich Maria Remarque – Nimic nou pe frontul de Vest. Cuibul visurilor

1Nimic nou pe frontul de Vest

Cu siguranţă cel mai cunoscut roman al autorului Erich Maria Remarque, Nimic nou pe frontul de Vest este o adevărata capodoperă ce militează împotriva războiului. Se spune că această carte ar fi ajuns chiar in mâinile lui Hitler, care ar fi interzis-o. Autorul, el însuşi veteran al Primului Război Mondial, în care a fost inrolat la vârsta fragedă de doar 18 ani, descrie violenţa incredibilă, atât fizică cât şi psihică, de care au dat dovada nemţii. Cartea spune povestea lui Paul Baumer, un soldat care, îndemnat de un profesor, se alătură armatei germane la începutul Primului Război Mondial. El ajunge pe front alături de alţi câţiva prieteni (dintre care cei mai importanţi sunt Tjaden, Muller şi Kropp. Întâlnirea cu Stanislaus Katczinsky, un soldat mai în vârstă care-i devine mentor, îl marchează. Cartea nu se concentrează asupra faptelor eroice ale personajelor, ci asupra altor realităţi de pe frontul de luptă. Anul trecut, în iunie, au început filmările pentru o peliculă ce are la bază tema acestei cărţi, producţie ce va fi lansată cel mai probabil până la finele anului 2010.

Cuibul visurilor

Este primul roman al lui Erich Maria Remarque. Autorul a început să-l scrie in jurul vârstei de 16 ani şi l-a finalizat chiar înainte de a se înrola în Primul Război Mondial.

De acelaşi autor

Trei camarazi

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *