Erich Maria Remarque – Arcul de triumf

1În Arcul de Triumf, apărut în 1945,Erich Maria Remarque pune faţă în faţă două personaje din lumi diferite. Ravic, un chirurg german, care datorită nazismului trebuie să se refugieze la Paris, unde are printre pacienţi nume sonore ale oraşului şi Joan Madou, pe care o salvează de la sinucidere, după un eşec sentimental. Amândoi descoperă că au nevoie unul de celălalt şi se înfiripă o legătură puternică.

Erich Maria Remarque este unul dintre cei mai însemnaţi autori de limbă germană ai secolului al XX, fiind cunoscut în lumea întreagă; operele sale au fost traduse în cel puţin 58 de limbi. Remarque a fost şi este un reprezentant al „celeilalte Germanii”, angajamentul său literar stând sub semnul unei opoziţii de factură luministă faţă de război, oprimare şi dictatură, precum şi al luptei individului pentru autodeterminare şi o existenţă în pace şi libertate.

De acelaşi autor

Trei camarazi

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

6 Responsesto “Erich Maria Remarque – Arcul de triumf”

  1. I.M. spune:

    Absolut minunata lectura. Tot ce pot spune este ca pe langa firul captivant al povestii, am savurat descrierile detaliate gasite in aproape orice colt al paginilor. Recomand.

  2. carmen gheorghe spune:

    hy, booky!!

  3. UnCălător spune:

    Cate pagini are cartea?

  4. miliescu milly spune:

    mai citila,mai bine ti-ai zice auzila. cartea a aparut in 1945!!!!!

  5. Ilă Citilă spune:

    Multumim pentru informatie. Ila

Trackbacks/Pingbacks

  1. Un tavan își așteaptă michelangelii » Idaho un blog de Corina Georgescu - [...] scrie într-o carte pe care nu am avut bunul simț de a o citi, nici măcar în română, “femeile…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *