Eric Laurent – Petrolul. Faţa sa neştiută. Investigaţii

Petrolul a fost întotdeauna principala miză planetară şi totuşi, astăzi ca şi ieri, el rămâne înconjurat de numeroase mistere.
Pentru prima dată, această carte dezvăluie ceea ce a fost ascuns cu grijă opiniei publice.
De ce cifrele referitoare la rezervele mondiale de petrol sunt total false, exagerate cu intenţie de ţările producătoare? În Arabia Saudită şi în Rusia, sumele exacte sunt chiar secret de stat.
În ce fel a folosit Washingtonul arma petrolului saudit pentru a provoca prăbuşirea Uniunii Sovietice.
De ce, începând din martie 2001, cu şase luni înainte de 11 septembrie, hărţile Irakului pe care erau trasate viitoarele exploatări petrolifere serveau drept documente de lucru vicepreşedintelui Cheney şi responsabililor cu problemele resurselor de petrol, în cadrul unui grup supranumit „societatea secretă”.
Petrolul- faţa sa neştiută : investigaţii este rezultatul unei lungi anchete care l-a condus pe Eric Laurent – cunoscutul autor al Războiul familiei Bush – în China, în Asia Centrală, în zona Mării Caspice şi în Golful Persic. De acum înainte, din şase barili de petrol consumaţi în fiecare zi, unul singur este descoperit şi ne aflăm în ajunul unui şoc petrolier de o amploare fără precedent.

De acelaşi autor

Lumea secretă a lui Bush

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *