Eric Emmanuel Schmitt – Elixirul dragostei

COPERTI29De Alexandru Cristian

Dragostea e un mister de nepătruns. Un sentiment unic ne inundă sufletul când ne îndrăgostim. Când iubim inspirăm sentimente şi expirăm dragoste. Oare putem iubi fără a fi iubiţi? Oare ne putem sacrifica ştiind că vom fi iubiţi?

    Doi îndrăgostiţi, Adam şi Louise, după o poveste de dragoste de 5 ani, pun capăt  unei furtuni de sentimente. Cu adevărat s-au iubit… El la Paris, respirând parfumul ei favorit Cuir de Russie de la Chanel şi citind cartea ce are mirosul ei, Legături primejdioase. Ea în Montreal, amintindu-şi nopţile cu miros de aventură în Parisul iubirii lor.

Într-un email Adam îi propune să rămână prieteni. Pentru apriga Louise acest lucru este o umilire şi o degradare totală. Ea femeia cea mai răsfăţată din Paris să devină o simplă amică? Nu poate fi de acord. Adam îi spune că doar pielea desparte iubirea de prietenie. Tot el subliniază că sentimentele şi sexul sunt două planuri diferite. Putem avea acelaşi sentimente profunde fără să avem o relaţie fizică. Prietenia nu e poluată de carne, scrie maliţios Adam.

Adam un psihanalist care arată bine, elegant şi îndrăgostit de parfumuri, crede că a găsit Elixirul dragostei. Meseria sa îl poate face atractiv în faţa multor femei şi fatal în faţa pacientelor sale. Când apare Lily, o  prietenă cu Louise, Adam devine un biet îndrăgostit dus de val. Stăpânirea de sine este o palidă amintire în faţa zeiţei din ţara frigului, cum o alintă el.

În America de Nord, bărbaţii au o viaţă mai grea decât în Europa. Acolo este înrădăcinat un curent feminist care împletit cu antimachism-ul visceral produce un cocktail de resentimente faţă de curtoazia bătrânului continent.

Louise îi transimite că are o relaţie cu Brice. O poveste de iubire sau o plăsmuire a unei femei rănite? Adam răspunde plin de avânt, îi descrie nopţile pariziene şi normande trăite cu zeiţa frigului. Femeile iubesc dragostea, bărbaţii fac dragoste spune Adam.

Vor trece Adam şi Louise peste rănile care şi le-au provocat. Vor găsi un Elixir al dragostei pentru a se îndrăgosti ca la început. Eric-Emmanuel Schmitt  a creat o carte despre puterea dragostei şi neputinţa sexului, despre sentimentele care transced orice corp. În dragoste corpul nu există, în dragoste sufletul coboară în trup iar trupul se înalţă odată cu sufletul.

 

Iubirea a fost inventată pentru a da poezie vieţii Eric-Emmanuel Schmitt

Order Elixirul dragostei Preţ @ RON25,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Cristian Alexandru

Alexandru Cristian s-a născut la data de 23 octombrie 1987 în Brăila. A absolvit Facultatea de Istorie a Universității Bucureşti, masterul de Securitate şi Apărare al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. Este doctor în Informații și Securitate Națională al Universităţii Naţionale de Apărare “Carol I”. A publicat volumele de poezii Versuri Ciobite la Editura Semne-Artemis-2011, Pietre și Inimi la Editura Epublisers-2015. A publicat cărți de politică internațională și geopolitică, printre care amintim monografia Între Elefant, Urs şi Dragon- Spre o nouă arhitectură globală, la Editura RAO-2014. Este autor al unor articole științifice în domeniul securității și apărării naționale, istoriei, geopoliticii, istoriei medicinei, relațiilor internaționale. A publicat peste 200 de recenzii literare. A publicat poezii și articole pe blogul personal AlexCristian.ro dar și blogul site-ului ziarului Adevărul.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *