Emily Bronte – La răscruce de vânturi

Când La răscruce de vânturi a fost publicată pentru prima dată, a fost respinsă de editor, pe motiv că nu erau clare nici intenţia autoarei, nici scopul romanului. La vremea aceea, Emily Brontë ieşea total din tiparul femeii victoriene: era taciturnă şi refuza să ia parte la viaţa socială.

La răscruce de vânturi a fost singurul roman scris de Emily Bronte. Este o poveste de dragoste plină de forţă, care trece prin toate etapele trăirilor şi ale vieţii: iubire, ură, amărăciune, naştere, renaştere, luptă, recurgând în final la moarte, ca ultimă soluţie pentru rezolvarea conflictelor. Romanul se întinde pe parcursul a treizeci de ani, fiind narat mai întâi de domnul Lockwood, iar apoi de credincioasa menajeră, Ellen Dean.

De acelaşi autor

La răscruce de vânturi

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *