Emile Zola – Nana

COPERTI29Romanul Nana este – şi nu este, în acelaşi timp – cronica ava­tarurilor unei prostituate pariziene din vremea lui Napoleon al III-lea, rezultat splendid şi putred totodată al unei eredităţi marcate de nebu­nie, alcoolism şi mizerie, poleite cu aspiraţii de minimă demnitate şi respectabilitate burgheză. Pentru a o înfăţişa pe Nana şi lumea ei, Émile Zola s-a documentat cu asiduitate, construind un întreg dosar de date privind „surorile” ei din reali­tate, pe care le contopeşte în perfecţiunea viciului, înfăţişat în toate etapele evoluţiei sale. […]

În era în care se intră la moartea eroinei noastre, Nana însăşi devine o făptură de proporţii mitice. Fără însă a înceta – aşa cum intuise Gustave Flaubert – să fie reală. Atât de reală, încât orice femeie poate regăsi, citindu-i istoria, ceva din fiinţa ei profundă şi tainic ascunsă. Creand-o pe Nana, Zola a creat Femeia.

De acelaşi autor

O pagină de dragoste

Order Nana Preţ @ RON42,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *