Elisabeth Roudinesco – Partea întunecată din noi înşine. O istorie a perverşilor

Cartea îşi propune să schiţeze – din punct de vedere cultural – istoria comportamentului pervers. Scopul autoarei este să smulgă eticheta de pervers din contextul exclusiv al sexualităţii în care a fost plasată până acum şi să-i confere o abordare mai largă.
Istoria omenirii ne oferă diverse modele de atitudini considerate deviante sau extravagante, pe motiv că ele se abat de la normă şi încalcă aşa-zisa ordine naturală a lumii.
Fiecare epocă aduce în scenă propria figură exemplară de pervers: ascetul, respectiv martirul (în epoca medievală); libertinul sau depravatul la Sade (în secolul al XVIII- lea); copilul care se masturbează, femeia isterică, homosexualul (în secolul al XIX-lea); nazistul, apoi teroristul (în secolul XX) etc.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *