Elena Anghel – Psihologia educaţiei pe tot parcursul vieţii

UnknownPsihologia educaţiei are în atenţie modul în care se produce şi se determină dezvoltarea omului pe tot parcursul vieţii, în contexte educaţionale de predare-învăţare-dezvoltare variate, ca reacție la cerințele unei lumi aflată într-un proces de schimbare extrem de rapid și de complex.

Putem vorbi astăzi și la noi în țară despre servicii variate oferite cu profesionalism de către psihologii educaționali, ale căror standarde ocupaționale sunt similare celor din celelalte țări europene.

Cartea de față își propune să ofere cititorului o imagine clară a competențelor pe care le deține un psiholog educațional și le valorifică într-o gamă variată de servicii pentru copii, adolescenți, părinți, adulți și bătrâni.

Domenii importante de activitate ale psihologului educațional:

Psihologia educației timpurii
Psihologia educației în cadrul sistemului familial
Psihologia educației în grădiniță, școală și unități de învățământ superior
Psihologia educației adultului
Psihologia educației în gerontologie

Fii receptiv la ofertele psihologilor educaționali!

Ele te pot ajuta:

să-ți îmbogățești cunoștințele despre specificul procesului educativ la toate vârstele
să-ți cunoști resursele personale dar și vulnerabilitățile pe care să le transformi apoi în noi potențialități
să dobândești noi comportamente care să te ajute să-ți faci viața mai frumoasă acasă, la serviciu, oriunde în societate.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *