Editura Niculescu – Punctul critic. Trimestrial de diagnoză socială, politică şi culturală (Nr. 4). România, victimă a crizei.

România este cuprinsă de amorţeala supravieţuirii. Aceasta este adevărata criză, o criză cum nu se poate de periculoasă. Nici o naţiune, nici un popor nu a supravieţuit în istorie dacă s-a străduit doar să supravieţuiască. Minimumul cerut de istorie este să lupţi pentru supravieţuire. Asta se poate întâmpla doar dacă ai motive serioase pentru care merită să lupţi. În acest moment nu se aud voci care să le spună românilor pentru ce merită să lupte. Vocile care se aud îndeamnă la salvarea pe cont propriu. Aceasta este singura şi adevărată criză în care ne aflăm. Poate ne vom salva fiecare în parte, poate vom salva şi ceea ce avem fiecare în parte, dar tot ce avem împreună va fi pierdut. Nu există scăpare, dacă nu vom înţelege cât mai repede că ne aflăm pe sensul invers.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *