Editura Litera – Secretele bucătăriei. 8 volume

Dulciuri. Budinci şi spume, gelatine şi parfeuri, bavareze şi creme – dulciurile de acest fel reprezintă soluţia optimă pentru a încununa o masă de prânz, fiindcă pot fi combinate armonios şi inventiv cu cele- lalte feluri de mâncare. Pot fi proaspete şi uşoare sau bogate şi cremoase, aduc miresme îmbietoare de mirodenii sau de ciocolată, sunt însoţite de siropuri ori de fructe proaspete sau uscate.
Peste 50 de reţete italieneşti, interna- ţionale şi de autor, însoţite de fotografii de excepţie, vă oferă o gamă variată de dulciuri delicioase. Recomandări ale unor mari bucătari şi secţiunea „Sfaturi utile“ vă dau sugestii pentru a prepara cele mai ingenioase reţete. În plus, sunt menţionate vinuri străine şi româneşti potrivite fiecărei reţete.
Preparate la grătar. Sănătoasă şi gustoasă, adaptată oricărui fel de aliment, prepararea bucatelor la grătar este o metodă de a găti pe care o regăsim dintotdeauna în tradiţiile culinare ale tuturor popoarelor.
Peste 50 de reţete italieneşti, interna­ ţionale şi de autor, însoţite de fotografii de excepţie, vă pun la dispoziţie imaginea neaşteptat de apetisantă
a unor preparate pe bază de peşte, de carne, de fructe şi de legume, de crustacee şi de fructe de mare. Recomandări ale unor mari bucătari şi secţiunea „Sfaturi utile“ vă oferă ocazia unor mese de neuitat cu prietenii. În plus, sunt menţionate vinuri străine şi româneşti potrivite fiecărei reţete.
Paste.  Cel mai gustos, cel mai specific, cel mai variat, cel mai inspirat și cel mai irezistibil fel de mâncare italienesc. Pastele sunt un univers de creativitate culinară ce poate fi oricând redescoperit. Ele pot fi asezonate cu o diversitate de condimente și de mirodenii, pot fi combinate cu tot felul de cărnuri și de legume și asociate cu o multitudine de vinuri.

Peste 50 de rețete italienești, internaționale și de autor, însoțite de fotografii de excepție, vă oferă o gamă largă de preparate gustoase și sănătoase. Recomandări ale unor mari bucătari și secțiunea “Sfaturi utile” vă dau sugestii pentru a prepara cele mai insolite rețete. În plus, sunt menționate vinuri străine și românești  potrivite fiecărei rețete.

Supe. Supe clare şi supe dense, supe-cremă şi consommé-uri – feluri simple şi obişnuite care astăzi pot fi regăsite şi în cele mai rafinate meniuri. Mâncăruri cu origini modeste, care au devenit expresia unei arte culinare de o mare diversitate. Peste 50 de reţete italieneşti, internaţionale şi de autor, însoţite de fotografii de excepţie, vă înfăţişează un repertoriu variat de supe îmbogăţite cu savori noi prin combinaţii insolite de ingrediente şi prin felurite influenţe etnice. Recomandări ale unor mari bucătari şi secţiunea „Sfaturi utile“ vă oferă soluţii inovatoare pentru reţete clasice. În plus, sunt menţionate vinuri străine şi româneşti potrivite fiecărei reţete.

Salate. Sănătoase pentru că legumele garantează organismului un aport optim de vitamine, de fibre şi de săruri minerale, îmbinându-se armonios cu fructe, carne sau peşte, salatele, fie că sunt simple sau foarte elaborate, rustice sau rafinate, se adaptează oricăror ocazii. Peste 50 de reţete italieneşti, internaţionale şi de autor, însoţite de fotografii de excepţie, vă prezintă o gamă variată de salate delicioase. Recomandări ale unor mari bucătari şi secţiunea „Sfaturi utile“ vă dau sugestii pentru a alege, a conserva, a condimenta şi a prepara legumele, fructele şi verdeţurile. În plus, sunt menţionate vinuri străine şi româneşti potrivite fiecărei reţete.
Peşte. Prezent din vremuri imemoriale în alimentaţia noastră, peştele este astăzi apreciat în mod deosebit pentru gustul său delicat, dar şi pentru calităţile sale nutritive. Peste 50 de reţete italieneşti, internaţionale şi de autor, însoţite de fotografii de excepţie, vă prezintă felurite modalităţi de preparare a peştelui – prăjit sau plachie, fript sau la cuptor, marinat, în saramură sau chiar crud. Recomandări ale unor mari bucătari şi secţiunea „Sfaturi utile“ vă oferă o largă paletă de opţiuni şi de tehnici de preparare. În plus, sunt menţionate vinuri străine şi româneşti potrivite fiecărei reţete.
Carne roşie. Mult îndrăgită de gurmanzi, carnea roşie, aliment de bază încă din Antichitate, se găteşte în fel şi chip, de la carpaccio şi biftec tartar la fripturi în sânge sau îndelung înăbuşite.
Peste 50 de reţete italieneşti, internaţionale şi de autor, însoţite de fotografii de excepţie, vă prezintă felurite modalităţi de preparare a cărnii roşii. Recomandări ale unor mari bucătari şi secţiunea „Sfaturi utile“ vă îmbie cu feluri apetisante şi pline de savoare. În plus, sunt menţionate vinuri străine şi româneşti potrivite fiecărei reţete.
Carne albă. Fragede şi delicate, cărnurile albe sunt tot mai apreciate în meniul cotidian: mielul, iedul, păsările, porcul şi viţelul se pot prepara în fel şi chip. Peste 50 de reţete italieneşti, internaţionale şi de autor, însoţite de fotografii de excepţie, vă prezintă variate modalităţi de preparare a cărnii albe. Recomandări ale unor mari bucătari şi secţiunea „Sfaturi utile“ – pentru alegerea, tăierea şi tehnicile de bază în gătitul cărnii – vă îndrumă în prepararea unor feluri apetisante şi pline de savoare. În plus, sunt menţionate vinuri străine sau româneşti potrivite fiecărei reţete.

10.90 Lei/volum

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *