Editura Litera – Oameni şi miracole

Există oameni care devin lumină, care se ridică deasupra pământului, care merg pe tăciuni încinşi ori stau întinşi pe cuie. Există oameni care pot degaja o mare căldură, care trăiesc fără să mănânce sau care vindecă boli incurabile, oameni care călătoresc în timp şi care, după ce mor, nu putrezesc în mormânt… O listă întreagă de capacităţi aparent imposibile, dar care totuşi există, sfidând legile raţiunii.

Corpul uman – guvernat de legi în majoritate cunoscute – are, în anumite împrejurări, capacitatea să se comporte într-un mod atât de uluitor, de inexplicabil, încât se poate vorbi despre miracole.

Cartea de faţă nu este un tratat despre sfinţenie, nici despre mistică, ci o prezentare a acestor miracole. Hélène Renard a inventariat fapte, a examinat mărturii, a discutat cu oameni de ştiinţă, fără însă a-şi propune să studieze implicaţiile religioase ale fenomenelor analizate. Rezultatul este o anchetă pe cât de completă, pe atât de stupefiantă, scrisă cu concizie şi rigoare ştiinţifică.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *