Edgar Rice Burroughs – Tarzan din neamul maimuţelor (Colecţia Adevărul)

Unul dintre cele mai palpitante şi mai celebre romane de aventuri ale tuturor timpurilor, Tarzan din neamul maimuţelor spune povestea lui John Clayton, fiul unor aristocraţi englezi, născut in junglă şi adoptat de o familie de gorile. După moartea părinţilor (tatăl său este ucis de către regele gorilelor, fiorosul Kerchak), Clayton este numit Tarzan („piele albă”) de maimuţa Kala, care îl creşte ca pe propriul său fiu.

Vieţuind printre animalele junglei, după legile pe care le dictează lupta crâncenă pentru supravieţuire, Tarzan ajunge să împrumute comportamentul, deprinderile şi instinctele lor sălbatice, care se grefează pe un fond de umanitate ce nu poate fi tăgăduită: atacat de o gorilă imensă, o omoară fără să clipească cu cuţitul descoperit în cabana unde locuiseră cândva părinţii săi adevăraţi, în schimb durerea lui nu cunoaşte margini când Kala, mama sa adoptivă, este ucisă de un vânător nemilos dintr-un trib african.

Astfel, contactele lui Tarzan cu făpturi asemenea lui, de care se simte inexplicabil legat, nu stau sub cele mai fericite auspicii, însă lucrurile vor o întorsătură neaşteptată atunci când, în sfârşit, tânărul întâlneşte primii oameni albi, cu atât mai mult cu cât printre ei se află Jane Porter, o fată frumoasă, cu trăsături delicate, de care eroul nostru se îndrăgosteşte. Tarzan din neamul maimuţelor deschide ciclul de aventuri dedicate faimosului om al junglei, atât de iubit de cititorii de toate vârstele.

Order Tarzan din neamul maimuţelor (Colecţia Adevărul) Preţ @ RON13,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *