Dumitru Rădescu – Dicţionar de drept civil şi proceduri civile

Dicţionarul de drept civil şi de proceduri civile reprezintă o încercare de a defini noţiunile de drept civil, precum şi pe cele ale procedurii civile de drept comun, la care s-au adăugat cele instituite prin unele proceduri speciale în materie civilă.

Demersul de faţă are în vedere, cu preponderenţă, Codul civil al României (Legea nr. 287/2009 publicată în M.Of. nr. 511 din 24 iulie 2009), cât şi proiectul de Cod de procedură civilă în forma trimisă Parlamentului în cursul anului 2009. Deşi niciunul dintre aceste două coduri nu a intrat în vigoare până la apariţia prezentei lucrări, autorii au optat pentru ele având certitudinea că acestea oferă instrumente moderne pentru sfera actelor şi faptelor juridice din acest secol, la elaborarea cărora au fost avute în vedere, pe de-o parte, evoluţiile doctrinei şi jurisprudenţei române din secolele XIX şi XX, iar, pe de altă parte, necesităţile unui stat de drept civil (privat), membru al Uniunii Europene.

Order Dicţionar de drept civil şi proceduri civile Preţ @ RON129,99

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *