Dumitru Mazilu – Tratat privind Dreptul comerţului internaţional

Tratatul privind Dreptul comerţului internaţional preia conceptele, categoriile şi instituţiile tradiţionale – asupra cărora s-au oprit cercetători de prestigiu români şi străini – adăugând, într-o viziune de sinteză, noi argumente în susţinerea lor şi insistând asupra dezvoltării progresive a acestei ramuri a dreptului şi relaţiilor internaţionale, una din cele mai dinamice în condiţiile integrării europene şi globalizării.

Analiza efectuată conţine, pe alocuri, şi elemente de reflecţie privind tendinţele şi orientările existente în domeniul comerţului internaţional a căror cunoaştere se impune nu numai studenţilor, ci, mai ales, practicienilor de azi şi de mâine în această ramură a dreptului în care se implică tot mai mult cei interesaţi în expansiunea comerţului mondial în beneficiul tuturor naţiunilor lumii.Autorul – profesor universitar din 1970 – a fost reprezentantul României la negocierile internaţionale pentru promovarea unor reguli uniforme în comerţul mondial. După ce a fost ales vicepreşedinte şi preşedinte al Comisiei Naţiunilor Unite pentru Drept Comercial Internaţional a condus negocierile privind „Finanţarea privată a proiectelor de infrastructură”, „Elaborarea unor reguli uniforme în domeniul comerţului electronic” şi a coordonat finalizarea mai multor acorduri convenite de statele membre.

Profesorul Dumitru Mazilu este autorul mai multor lucrări în domeniul Dreptului comerţului internaţional, având peste 100 de studii şi analize de specialitate, publicate în Revista de Drept Comercial şi în alte reviste juridice din ţară şi din străinătate.

Prof. univ. dr. Dumitru Mazilu a fost prim-vicepreşedinte al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, constituit în decembrie 1989; vicepreşedinte al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Dezvoltarea Industrială (1995-1996); vicepreşedinte al Comitetului Naţiunilor Unite pentru Spaţiul Cosmic (1995-1997); vicepreşedinte al Comisiei Juridice a Adunării Generale a Naţiunilor Unite (1996-1997); preşedinte al Comitetului pentru aniversarea Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (1996-1997); vicepreşedinte şi preşedinte al Comisiei Naţiunilor Unite pentru Drept Comercial Internaţional (1998-2000).

Laureat al Premiului „Simion Bărnuţiu” al Academiei Române în 1973; al „Media Peace Prize”, în 1980, la Geneva; al Premiului „Hugo Grotius”, în 1984, la New York; al Premiilor „Andrei Rădulescu” (1999) şi „Vespasian Pella” (2002) şi (2004) acordate de Uniunea Juriştilor din România; al Premiului de excelenţă al Radio Bucureşti în 2003.

În anul 2002 a primit Ordinul Internaţional „Ştiinţă-Educaţie-Cultură”, în grad de Comandor, acordat de Academia Europeană de Informatizare, iar în anul 2003 a fost nominalizat la Premiul Nobel pentru Pace pentru contribuţia la apărarea Drepturilor Omului în lume. În anul 2004 a primit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Order Tratat privind Dreptul comerţului internaţional Preţ @ RON95,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *