Dumitru D. Părăială – Istorie (mapa fişe). Auxiliar al manualelor alternative clasa a IV-a

Conceput în deplină concordanţă cu noua programă şcolară, în viziune integrată, manualul Istorie (mapa fişe). Auxiliar al manualelor alternative clasa a IV-a poate fi folosit pentru orice manual de istorie pentru clasa a IV-a.
Deoarece lucrarea este organizată pe fişe, în primele ore din semestru elevii trebuie să ordoneze şi să numeroteze paginile în ordinea dată de manualul pe care îl folosesc în clasă.
Pentru elementele de conţinut prevăzute în programa şcolară, auxiliarul propune teme, întrebări, exerciţii aplicative atractive, interesante, accesibile varstei elevilor, ingenios alese, care contribuie decisiv la formarea şi dezvoltarea competenţelor specifice acestei discipline de studiu.
Elevii sunt antrenaţi în numeroase activităţi de învăţare, completarea unor enunţuri lacunare, identificarea unor repere istorice, descrierea unor evenimente, recunoaşterea şi interpretarea unor documente prin care se descoperă sau se consolidează informaţia, se exersează vocabularul specific istoriei, se formează deprinderile de orientare pe hărţile şi în documentele istorice.
Jocurile, rebusurile, imaginile, tablourile istorice, lecturile inspirat alese, în acord cu particularităţile micilor şcolari, sporesc interesul şi curiozitatea pentru evenimentele studiate.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *