Ranga V. – Anatomia omului

Reeditarea manualului „Anatomia omului” a fost sugeratĂ de conceptul actual privind pregătirea şi formarea cadrelor medicale, în concordanţă cu treptele de ierarhizare profesională şi cu competenţele pe care le implică aceste trepte. Având în vedere progresele înregistrate în activitatea curentă clinică şi, în mod deosebit, mijloacele tehnice şi metodele moderne de explorare biologică şi imagistică, metodele moderne terapeutice, la care cadrele medicale ajutătoare au atribuţii şi competenţe sporite, este evidentă necesitatea pregătirii acestor cadre cu noţiuni solide de morfologie, în toate compartimentele somatice şi viscerale ale organismului uman.

De altfel, în structurile de formare a cadrelor medicale, au apărut Colegiile medicale, care presupun un grad de pregătire superioară faţă de şcolile postliceale. Considerăm că actualui manual – prin conţinutul său – poate fi util pentru această formă de învăţământ.

Faţă de ediţiile precedente, nu mai sunt prezentate noţiunile referitoare la celulă, acest capitol făcând obiectul disciplinelor de biologie celulară şi genetică.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *