Dodie Smith – 101 Dalmaţieni

UnknownPovestea filmului se bazează pe cartea The Hundred and One Dalmatians, sau The Great Dog Robbery, care a apărut în 1956. Autoarea cărţii, englezoaica Dodie Smith, avea un dalmaţian pe nume Pongo, aşa că nu a trebuit să caute prea departe numele personajului principal. Iar ideea cărţii i-a venit atunci când un prieten i-a spus: „Din câinii ăştia s-ar face o nemaipomenită haină de blană.”

Studiourile Disney au preluat povestea. Iar filmul din 1961 este deja un clasic, cu faima nepătată de trecerea anilor. Şi apropo de pete, v-aţi întrebat vreodată câte pete au câinii din filmul original 101 Dalmaţieni? Ei bine, conform IMDb.com, cineva a numărat flecare pată din film, cadru cu cadru! Şi a tot numărat pană a ajuns la aproape şase milioane şi jumătate. Mai exact, la 6.469.952 pete.

De acelaşi autor

Noapte de vară

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *