Diane Stuckart – Gambitul reginei

Cartea de faţă îl are ca erou pe însuşi Leonardo da Vinci, în rolul unui detectiv avant la lettre. Alături de ucenicul său, cei doi amintesc de un cuplu celebru al romanelor poliţiste clasice – Sherlock Holmes şi John Watson.
Maestrul este însărcinat de către ducele de Milano să organizeze o partidă de şah cu „piese vii“, interpretate de membrii curţii, însă evenimentul este umbrit de uciderea vărului ducelui, una dintre „piese“.
Sarcina de a-l găsi pe ucigaş îi revine tot lui Leonardo care, ajutat de Dino, interoghează suspecţi, caută indicii, răscoleşte în tot castelul pentru a descoperi atât secretele din umbra crimei cât şi pe cel care făcuse gambitul..
Autoarea, care s-a remarcat şi prin publicarea mai multor romane istorice de dragoste, prezintă tabloul epocii renascentiste în volumul de faţă, ce se impune printr-o notă profund realistă, cititorul aflând multe detalii şi informaţii preţioase despre perioada în care Leonardo da Vinci a trăit la curtea ducelui de Milano între anii 1482-1499, unde a avut rolul de maestru de ceremonii, inventator, strateg militar, artist şi sculptor.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *