Despre sciziunea vieţii publice româneşti. Cine este autorul?

„Dacã privim fierberea vieţii noastre publice, putem vedea lesne cã liniştea perpetuã din generaţia ce este azi la ordinea zilei, dar şi problemele ei, atât din viaţa politicã, cât şi din cea spiritualã, nu-şi au cauza în interese personale (precum o susţin unii), ci mai mult, în profunda sciziune dintre direcţiile pe care au apucat unii pe de o parte, alţii pe de alta. Adãugând pe lângã acestea un caracter cam vehement, precum e acel al rasei noastre, ne putem lesne explica de ce simple divergenţe în pãreri se schimbã în neîncredere şi în acuzãri de intenţii subversive.

Rãul cel mare nu e cã o asemenea stare de lucruri existã, ci cã se perpetueazã şi se moşteneşte, şi dacã generaţia ce creşte azi ar aduce cu sine o moştenire atât de tristã, nu ne îndoim cã printr-o consecinţã neapãratã şi mereu în creştere, antitezele ar deveni mai mari şi mai neîmpãcate.

Însã generaţia ce creşte are şi ea datorii de împlinit, precum le are fiecare generaţie ce se înţelege pe sine însãşi, şi e lesne de presupus cã membrii ei, îndatã ce au cunoscut rãul, au cugetat şi la remedii contra lui.” (fragment de arhivă)

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

2 Responsesto “Despre sciziunea vieţii publice româneşti. Cine este autorul?”

  1. Sile this Millennium spune:

    Cinismul rasat al intelectualului român mîndru de el şi de gruparea din care face parte – chiar dacă o mai schimbă ca şi politicienii – unde bunul simţ sau sinceritatea ori altruismul în general sînt nişte” tare „ale trecutului plin cu „fraieri români”….valoarea la acest individ „recent” se măsoară în „ratingul mass-media cu efect imediat „ca la Ion Cristoiu „maestrul de tinichea” nu în idealul unei opere de durată lăsată pentru români:”ESTE CĂ SÎNT DEPĂŞIT?!”îl întreb eu „SIGUR !”mi-ar răspunde el , UN FOST COMUNIST dar, acum ,”un iubitor de legionari „cu CERTITUDINI FIREŞTE culese cu grijă din BIBLIOTECĂ ….ca să asigure ratingul nu că astea ar fi convingerile sale

    PS.
    Eugenia Vodă este o profesionistă a pus punctul pe „i” ….BARAVO DOMNIEI SALE !….Buba este Ion Cristoiu şi „ai lui „aici se colectează PUROIUL

  2. Sile this Millennium spune:

    Typo : „BRAVO DOMNIEI SALE”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *