Denis Guedj – Teorema papagalului

Când domnul Ruche, vânzător parizian de cărţi, primeşte o lungă scrisoare testamentară, prin care i se lăsa de la un vechi prieten  o ditamai bibliotecă de matematică, se pune pe explorat această ştinţă, studiind operele vechilor gânditori greci, ca Arhimede sau Pitagora, până la Fermat, Meanwhile Max, un băiat surd care stătea împreună cu familia sa la el găseşte un papagal în piaţă, începe să vorbească cu acesta limba păsărească a matematicii, pe care de abia o învăţa. Se hotărăşte să-i înveţe pe cei mici tainele matematicii.

Denis Guedj reuşeşte, folosindu-se de cifre, să construiască un labirint romanesc, în  Teorema papagalului, chiar un roman poliţist cu intrigă.

Denis Guedj s-a născut în 1940. Este scriitor şi profesor de istorie a ştiinţei la Universitatea Paris Vlll.  Zeci de ani a instruit tinerii în tainele matematicii.

Order Teorema papagalului Preţ @ RON48,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *