Delia Budeanu – Live

Cunoscuta prezentatoare de televiziune Delia Budeanu revine în atenţia publicului, la 38 de ani după debutul la TVR, cu o carte autobiografică, în care a adunat amintirile deceniilor cenzurate din timpul regimului comunist.
Povestea Deliei Budeanu este o mărturie importantă despre trecut, scrisă într-un efort de readucere în prezent a unor lucruri teribile, a „anilor otrăviţi” de dinaintea schimbării, a speranţei şi apoi a „mecanismelor urii” puse în mişcare după revoluţie, într-un proces dureros de exorcizare, efort de care i-a fost teamă, dar pe care a simţit că trebuie să-l facă înainte de a-şi relua, după zece ani de absenţă, munca în televiziune.

De ce scriu această carte? Încerc să-mi explic ce s-a întâmplat cu mine, cu noi toţi. Ne faceam ca îi luăm în serios, ca ei să ne lase să ne trăim vieţile.
De fapt, în timp ce noi ne faceam că trăim, ei ni le furau.

Delia Budeanu.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *