Delasabar M.C. – Bastardul

Intrarea cafenelei era luminată discret de două felinare aşezate de o parte şi de alta a firmei colorate, atârnate sub bolta de deasupra uşilor de la intrare. Sile o văzuse cu prilejul primei invitaţii de sărbătoarea Crăciu-nului, trecând prin faţa ei împreună cu Mirela Mireille Minou, dar intrând pe o altă uşă laterală de pe strada Portului.

A aşteptat câteva minute peste drum, să vadă dacă intră sau iese cineva din cafenea, părându-i-se că ar fi închisă, deşi nu trecuse cu mult peste ora şapte seara. După ce a văzut ieşind doi marinari, foarte bine dispuşi, care au apucat-o în jos, spre port, împărtă-şindu-şi cu glas tare impresii şi râzând în hohote, despre isprăvile lor de la cafenea, Sile a trecut strada şi a intrat, închizând uşa încet în urma lui, de parcă-i era teamă să nu trezească pe cineva înăuntru.

În micul hol în care intrase, l-a întâmpinat portarul: un bărbat înalt, mustăcios, îmbrăcat într-o şubă albă, cu fireturi aurii, ca un general, şi pe cap purtând o căciulă cazacă, cu numele cafenelei înscris pe ea.

– Bună seara, boierule!… Bine-aţi venit! l-a întâmpinat portarul. Doriţi la cafenea, ori la cofetărie?

– La cofetărie, a răspuns Sile, stă-pânit de emoţia omului care intra pentru prima dată într-un asemenea local…

 

fragment

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *