Darian Leader – De ce se îmbolnăvesc oamenii?

Te-ai întrebat vreodată ce semnificaţie poate avea momentul în care cineva se îmbolnăveşte sau organul care este afectat? Este oare posibil ca sentimentele şi gândurile noastre să agraveze o afecţiune sau chiar să producă boli, precum cele de inimă, cancerul sau astmul? Preocupaţi de psihosomatică şi de istoria medicinei, Davin Corfield şi Darian Leader critică cu argumente ştiinţifice şi cu studii de caz actuala abordare din medicina convenţională, care ignoră legăturile dintre minte şi corp, dintre afecte şi sistemul imunitar, dintre dorinţele şi temerile inconştiente şi exprimarea lor somatică.

Autorii britanici descifrează limbajul bolilor psihosomatice, cartea lor fiind utilă oricui se îngrijeşte de propria sănătate sau de starea de bine a altora.

Prin intermediul acestei cărţi sperăm să revitalizăm interesul faţă de medicina psihosomatică. Spre deosebire de medicina convenţională, unde organismul este redus la părţile sale componente, abordarea noastră oferă un spaţiu în care pacientul se poate simţi recunoscut şi ascultat.
Autorii

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *