Daniel Yergin – Premiul, despre petrol, bani şi putere

CartePremiul – despre petrol, bani şi putere relatează istoria panoramică a petrolului, lupta pentru bogăţie şi putere care a înconjurat întotdeauna petrolul. Această bătălie a zdruncinat economia mondială, a dictat rezultatul războaielor şi a transformat destinul oamenilor şi al naţiunilor. Cartea reprezintă în egală măsură o istorie a secolului al XX-lea, cât şi a industriei petrolului în sine. Tabloul acestei istorii este enorm: începe de la forarea primului puţ în Pennsylvania, se desfăşoară de-a lungul a două Războaie Mondiale şi se încheie cu invazia irakiană a Kuweitului şi Operaţiunea Furtună în Deşert.
„Distribuţia cuprinde de la infractori şi pungaşi până la magnaţi ai petrolului şi de la Winston Churchill şi Ibn Saud la George Bush şi Saddam Hussein. O lucrare de căpătâi în ceea ce priveşte petrolul şi o contribuţie majoră la înţelegerea secolului nostru, Premiul – despre petrol, bani şi putere este o carte de o extraordinară amploare, de o mare importanţă şi de o emoţie care te ţintuieşte.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *