Daniel Widlocher – Psihanaliză şi psihoterapii. Psihopatologie, scopuri, tehnici

CarteCartea Psihanaliză şi psihoterapii, concepută sub îndrumarea lui Daniel Widlöcher şi Alain Braconnier şi consacrată psihoterapiilor de inspiraţie psihanalitică, este o lucrare de referinţă în domeniu.
După o evocare a cadrului fundamental în tratamentul psihanalitic, după prezentarea generală a variantelor care se inspiră din acesta, autorii, personalităţi de prestigiu în disciplina respectivă, descriu diferitele modalităţi ale acestora. Ei abordează într-o manieră practică şi totodată exhaustivă diferitele tipuri de psihoterapii psihanalitice: psihoterapia scurtă, psihodrama analitică, psihoterapia de relaxare, terapia familială, psihoterapia instituţională; apoi se ocupă de aspectele specifice ale acestor terapii, în raport cu diferitele perioade ale vieţii: la bebeluş, la copil, la adolescent, la adult, la subiectul în vârstă.
O parte importantă a lucrării este consacrată indicaţiilor de terapie în funcţie de psihopatologia în cauză: nevroze, stări limită (border-line), perversiuni, psihoze, dependenţe, tulburări psihosomatice şi de identitate sexuală. Diferitele strategii terapeutice şi asocierile lor fac obiectul unui capitol important. În sfârşit, autorii încheie cu perspectivele de viitor şi cu datele obţinute din cercetare.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *