Daniel Davies – Insula voaiorilor

Jeremy Michael Shepard – zis The Shep – este o persoană care frecventează „circuitul” exhibiţioniştilor, voaiorilor şi swinger-ilor.
În vârstă de 39 de ani, vine dintr-o lume în care a cunoscut succesul, ca editor al unei cunoscute reviste pentru bărbaţi. Lovit de o criză existenţială, renunţă la slujba bine plătită şi se mută din Londra în orăşelul părinţilor lui, unde se angajează ca mărunt funcţionar public. Inteligent şi blazat, dar neafectat – precum personajele lui Houellebecq –, The Shep alege un stil de viaţă care contrazice canoanele sociale, dar care-i oferă satisfacţia de care are nevoie: intră într-o reţea de swinger-i şi ajunge să practice un eros liber consimţit cu perechi de diferite vârste, cu femei și bărbaţi plictisiţi de viaţa monotonă oferită de capitalismul britanic.
Cartea este o meditaţie nu tocmai liniştitoare despre însăşi structura lumii în care trăim, o lume obsedată de control, înspăimântată de alteritate, cu oameni deveniţi automate sau doborâţi de nevroze şi cu necesare debuşee de „sex alternativ”.
O scriitură limpede, o poveste frumoasă şi tristă, iată coordonatele decisive ale acestui excelent roman semnat de un foarte talentat scriitor britanic.

Order Insula voaiorilor Preţ @ RON29,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *