Dan Berindei – Genealogie și societate

UnknownGenealogia oferă fiecăruia posibilitatea de a-şi scruta trecutul  neamului său, de a reconstitui cine l-a premers, care a fost traiul şi evoluţia înaintaşilor, de a înţelege măsura în care el însuşi este rezultatul unor procese istorice, de a intra pe o poartă larg deschisă în lumea concretă a legăturilor succesive al căror rezultat final este chiar el. Ea înlesneşte „legătura cu pământul”, dă posibilitatea de a-şi găsi rădăcini, explică relaţia organică cu o localitate, cu o ţară, cu o lume a trecutului, dar şi cu cea a prezentului şi a viitorului. Genealogia dă simţământul puternic al statorniciei şi cel al înţelegerii mai depline, al comprehensiunii unor procese istorice  şi al  unor oameni şi al cadrului lor general de existenţă şi afirmare.
Important este şi  de a se putea trece de la cazuri, de la o persoană sau o familie, la cercetări de mai largă respiraţie, la studii de ansamblu, chiar la studii de genealogie socială, analizându-se dezvoltări şi evoluţii  ale unor societăţi ori categorii sociale. Combinând izvoare istorice diverse cu informaţii genealogice putem înainta în cunoaşterea noastră, nemărginindu-ne numai la cazuri individuale sau la cele ale unor familii, spre  înţelegerea mutaţiilor şi evoluţiei unor grupuri sociale mai întinse şi chiar a societăţii în ansambul ei.

Order Genealogie și societate Preț @ RON50,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *