Curtis Sittenfeld – Soţia preşedintelui

CopertaSoţia preşedintelui (American Wife), apărut în Statele Unite în 2008, are ca personaj principal o celebră primă doamnă a Americii. Din clipa în care soţul ei devine preşedinte (ca reprezentant al Partidului Republican, în opoziţie cu propriile ei vederi democrate), Alice Blackwell este pusă într-o poziţie la care nu s-ar fi gândit să aspire, una care îi conferă putere, influenţă, privilegii şi responsabilitate.
Soţia preşedintelui este considerat unul dintre cele mai îndrăzneţe, documentate şi subtile romane ale momentului. El este, în egală măsură, o istorie inspirată din realitate, cum o dovedesc referinţele la atacurile teroriste de la World Trade Center şi la războiul purtat de Statele Unite „într-o ţară indepărtată”, şi o relatare caldă, umană, dintr-o perspectivă domestică, despre cea mai puternică pereche din lume: preşedintele S.U.A. şi prima doamnă a Americii.

Sittenfeld, autoarea volumului Prep, a scris un roman inteligent şi generos despre o controversată dinastie politică.” (Entertainment Weekly)

De acelaşi autor

prep

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *