Cristian Socol – Opţiunile de politică agricolă şi dezvoltare durabilă a agriculturii

1În această lucrare prezentăm o metodologie de analiză a impactului politicilor agricole asupra bunăstării la nivelul principalilor actori economici – consumatori, producători şi stat. Metodologia propusă este bazată pe modelul teoretic fundamental al concurenţei perfecte. În plus, lucrarea propune o corelaţie solidă între teoria economică şi practica economică din domeniul agricol, cu referire specială la România.

În elaborarea lucrării am pornit de la ipoteza că orice tranziţie este, până la urmă, o problemă rezolvată de dezvoltarea economică durabilă. Tranziţia se justifică doar dacă se ajunge la dezvoltarea economică generatoare de bunăstare, adică la dezvoltare durabilă. De altfel, prezentul în economia României incumbă elaborarea de politici prin care să se ajungă la efecte de stabilizare, creştere şi dezvoltare. Lucrarea face aprecieri ale stadiului în care ne aflăm în materie de stabilizare în domeniul agricol, dar face şi aprecieri şi previziuni cu privire la procesele viitoare de dezvoltare durabilă. Ne interesează în lucrare metodologia şi, în cadrul ei, tehnicile şi instrumentele necesare politicii de stabilizare, creştere şi dezvoltare durabilă.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *