Cotoi Florin – Amânarea şi întreruperea executării pedepsei. Culegere de practică judiciară

Cartea debutează cu scurte consideraţii asupra cazurilor în care se poate dispune amânarea şi întreruperea executării pedepsei şi asupra aspectelor procedurale ţinând de soluţionarea cererilor. Sunt prezentate succint numeroasele controverse apărute în doctrină şi practica judiciară, cu argumentarea corespunzătoare opiniilor exprimate.
Consideraţiile teoretice sunt urmate de o sinteză de practică judiciară în materie, cuprinzând peste 100 de hotărâri, multe adnotate şi comentate. Perioada de referinţă este cea a anilor 2000-2009, fiind însă incluse şi hotărâri anterioare în măsura în care prezintă relevanţă şi au rămas de actualitate. Această parte a lucrării este structurată simetric celei teoretice, pentru a facilita raportarea la consideraţiile doctrinare şi bibliografia aferentă.

De acelaşi autor

Plângerea împotriva soluţiilor procurorului de netrimitere în judecată. Jurisprudenţa comentată

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *