Constantin Bacalbaşa – Dictatura gastronomică. 1501 de feluri de mâncări din 1935

UnknownRegăseşte gustul sofisticat al marii gastronomii îmbinat cu tradiţia balcanică!

O carte care a stat la temelia bucătăriei regale române, Ecaterina Bacalbașa – soția lui Constatin – fiind bucătăreasa personală și de lux a reginei Maria.

Dictatura gastronomică este un savuros și foarte cuprinzător tratat de artă culinară, care își păstrează peste timp actualitatea, reprezentând o veritabilă temelie a civilizației românești moderne.

Cele 1501 de rețete incredibil de savuroase recuperează întreaga noastră tradiție în ale mâncării, dar, în același timp, reușesc să stabilească o incitantă conexiune cu gustul sofisticat al marii gastronomii, în special al celei franceze.

Cu gura plină de mititei, dar și de homari, Constantin Bacalbaşa este fondatorul unei bucătării fascinante, iar opera sa este cartea-eveniment de la care începe toată cultura noastră culinară!

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *