Codruţ Constantinescu – Pe urmele celților

PE.URMELE.CELTILORPe urmele celților este o carte de călătorie în lumea încă atât de misterioasă și exotică a spațiului celtic cuprins între granițele Irlandei și Scoției, făcută atât din perspectiva scriitorului cu buget redus care călătorește din pasiune, cât și din aceea a istoricului interesat nu numai de vestigiile istorice și urmele lăsate de aceste neamuri străvechi, cât și de modul în care acestea au continuat să supraviețuiască sub diferite forme, influențând istoria, cultura și civilizația spațiilor lor, alături și/sau împotriva celor lângă care au trăit, transformându-se și transformând la rândul lor.

Codruț Constantinescu face această incursiune cu obiectivitate de istoric, dar și cu ironia, umorul și cinismul de scriitor român etern raportat la spațiul din care provine, propunând călătorului român în Irlanda și Scoția un produs ambalat şi altfel decât în limbajul sec şi academic al cărţilor de istorie și mărturisind cu sinceritate deplină: recunosc că am resimțit din plin sentimentul care-l încearcă pe călătorul sărac (cum am fost, sunt şi voi fi), care are conştiinţa faptului că este foarte puţin probabil să mai treacă prin locurile vizitate a doua oară, şi de aceea este flămând să reţină cât mai mult, să tezaurizeze şi să instrumentalizeze/folosească imaginile, să le in­te­riorizeze, să le transforme în senzații care să aibă capacitatea de a dura precum granitul, cel puțin până când totul se va sfârși.
Maria Nicula

Order Pe urmele celților Preț @ RON24,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *