Cioclei Valerian – Drept penal. Partea specială. Infracţiuni contra persoanei şi infracţiuni contra patrimoniului

CartePartea specială a dreptului penal, privită ca ştiinţă ori ca disciplină de studiu, are menirea de a facilita înţelegerea incriminărilor şi a modului în care diferite fapte penale pot fi încadrate în tiparele fixate de legiuitor. Este o operaţie de transpunere în formule, adică în articole de lege, a unor fapte de viaţă, considerate intolerabile pentru derularea normală a relaţiilor sociale. Pentru cei care stăpânesc litera şi spiritul Codului, orice formulă are o traducere clară în fapte penale concrete, şi orice faptă penală concretă, poate fi transpusă într-o formulă.

Adaptat noilor realităţi juridice, cursul conţine referiri la Noul Cod penal inserate la finalul analizei fiecărei infracţiuni şi se limitează la acele explicaţii strict necesare, legate în primul rând de caracterul inevitabil al modificării unora dintre dispoziţiile Codului penal actual.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *