Cine sunt cei care au scris totuşi manuscrisele de la Marea Moartă?

Potrivit www.nationalgeographic.com, noile cercetări efectuate în jurul Ierusalimului sugerează că manuscrisele de la Marea Moartă şi-ar avea originea în altă parte decât unde s-a crezut până în prezent. Fragmentele descoperite în urmă cu peste şase decenii, circa 900 scrieri,  erau considerate ca fiind ale  esenienilor, acea grupare religioasă a  frǎţietǎţii, care a existat între secolele II-I î.Hr şi nu este  menţionată în Noul Testament. Esenienii excludeau femeile din grupǎrile lor, urmau îndeaproape Legea lui Moise, mai ales sabatul, dar şi alte ritualuri. Credeau în nemurirea sufletului şi în pedepsirea divinǎ a pǎcatelor.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Pages: 1 2

One Responseto “Cine sunt cei care au scris totuşi manuscrisele de la Marea Moartă?”

  1. Iisus spune:

    Cei de la National Geographic sunt atei, sunt impotriva adevarului biblic, reusind sa strecoare in documentarele lor, mici indoieli care prind efect de bulgare in mintile oamenilor, astfel, creand confuzia si indoiala in mintile celor ce urmaresc documentarele. Scopul este de a-l face pe om sa fie aparent interesat si a-l face sa creada minciuni. Sau de a-l departa de adevar, si a-l baga in minciuna.
    E simplu. E demonstrat. A lua documentarele celor de la N.G. este o mare tampenie si lipsa de judecata. Nu ei detin adevarul. Mai cauta surse. Prima ar fi Biblia!!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *