Christopher Bollas – Isteria

1A venit vremea pentru o reconsiderare a isteriei în comunitatea terapeutică? Aparent, isteria a dispărut din cultura contemporană. În realitate, aceasta a fost pusă în umbră de popularul diagnostic al „tulburării de personalitate borderline”. În Isteria, celebrul psihanalist Christopher Bollas oferă o teorie originală asupra isteriei, ce împleteşte trăsăturile­i bine cunoscute – ideile sexuale refulate, exprimarea de manieră teatrală, supraidentificarea cu celălalt etc.
Citindu­-l pe Freud într­o cheie diferită, Bollas argumentează că sexualitatea în sine este traumatică pentru toţi copiii, dat fiind că „distruge” relaţia cu mama.Astfel, dintr­o ocrotitoare a bebeluşului, ea devine obiectul sexual al copilului şi al tatălui. Pentru isteric, asumarea acestei schimbări este perpetuu traumatică, iar personalitatea isterică se formează prin opoziţie cu această dezvăluire.
Isteria oferă o lectură captivantă studenţilor şi specialiştilor implicaţi în psihanaliză şi psihoterapie, precum şi cititorului obişnuit interesat de formarea personalităţii.

Order Isteria Preţ @ RON49,00

Adauga in cosul de cumparaturi.

Scris de Ilă Citilă

L-au impresionat din şcoala generală Marin Preda şi Mircea Eliade. Avea poemele lui Ginsberg în copii la indigo. Este vicepreşedinte al Asociaţiei Profesioniştilor de Relaţii Publice şi membru al American Association of Political Consultants. Coordonează blogul de cărţi BOOKISEALA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *